Llegir té premi

Benvolgudes/benvolguts,

Un any més Biblioteques de Catalunya posa en marxa la iniciativa Llegir té premi, que te per objectiu fomentar la lectura individual i la creació de clubs de lectura entre els joves durant el període de vacances d’estiu. Aquest concurs es duu a terme a través d’un Portal a Internet especialment dissenyat per aquesta finalitat. Els participants poden optar a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.

Les lectures es poden fer en català, castellà i anglès. Tots els títols seleccionats es troben disponibles en suport paper a través de les més de 400 biblioteques públiques de Catalunya i una selecció d’ells també a la biblioteca digital eBiblioCat per a qui prefereixi llegir des de l’ordinador, lector de llibres electrònics o qualsevol altre dispositiu mòbil. Un cop llegida l’obra seleccionada els participants hauran de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Cada pregunta correcta genera un nombre concret de punts: com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector. Els participants també formen equips de lectura (clubs).

Aquest any el Departament d’Educació se suma a la iniciativa, mitjançant les biblioteques escolars.Aquestes podran fer difusió de la iniciativa, animar a formar clubs de lectura i  recomanar i prestant llibres als alumnes.